Stoppa Förbifart Stockholm

Om namninsamlingen

Skriv in ditt namn, bostadsort och e-postadress. Namninsamlingen riktas till regeringen, landstinget och kommunerna i länet. Under perioden maj-dec 2011 samlade vi in 6500 namn. Vi återupptar namninsamlingen hösten 2012. Den pågår tills vidare. Ifyllda listor sänds eller lämnas till Klimataktion, LM Ericssons väg 26, 126 26 Hägersten www.stoppaforbifarten.nu.

Hjälp till!

Du kan också hjälpa till genom att sprida namninsamlingslistor, till exempel på din arbetsplats, skola eller i din organisation. Ladda ner en lista i pdf-format eller beställ från Klimataktion, LM Ericssons väg 26, 126 26 Hägersten.

Ladda ner insamlingslistan

Förutom denna sida samlar vi in underskrifter på namnlistor på gator och torg.

Rädda Stockholm
Skriv ut Tipsa en vän om www.stoppaforbifarten.nu

Satsa på kollektivtrafiken – Stoppa Förbifart Stockholm

För 40 år sedan reste sig stockholmarna och ändrade politiskt fattade beslut. Trafikleder och stora rivningar i innerstan stoppades. Almarna i Kungsträdgården räddades. Nu är det dags för nästa räddningsaktion. Hela regionen hotas av en trafiklösning som skulle försämra klimat och miljö. Som skulle öka trängseln i biltrafiken och försämra och tränga ut kollektivtrafiken. Den dyraste och värsta boven är den så kallade Förbifart Stockholm som skulle bli en förbifart för några få procent av trafiken. De minst 30 miljarder kronor som man vill använda för "Förbifarten" behövs i stället för investeringar i kollektivtrafiken.

Jag vill kunna åka tåg, tunnelbana, spårvagn, buss och båt snabbt, bekvämt och billigt. Jag vill kunna gå och cykla säkert. Jag vill ha en hållbar stad som tar hänsyn till klimat och kommande generationer. Därför kräver jag att de stora motorvägsprojekten slopas och att alla pengar från trängselskatten satsas på en kraftfull utbyggnad och modernisering av kollektivtrafiken i hela regionen.

 Skriv under namninsamlingen
(visas inte för andra)
* obligatoriskt


 Namnunderskrifter
Please login first to see the signatures.
Petitions by Great Joomla!